Nieuws

Inloopbeveiliging

De nieuwe meerstraals veiligheidslichtschermen deTem2 en deTem4 hebben dezelfde behuizing als de populaire deTec4 voor ingrijpbeveiliging van Sick.

De tweede LED-revolutie
Beurs

LED Expo Benelux 2018

Waar mensen zijn is verlichting, wereldwijd 14 miljard lampen. LED-verlichting transformeert die wereld door beter, zuiniger en stuurbaar licht. Maar de tweede LED revolutie is al in de maak en zal voor een nog grotere omwenteling zorgen. Lampen zullen niet meer op lampen lijken, armaturen kunnen met ruimtes worden geïntegreerd. Smart Lighting & Design – LED Expo brengt op 7 en 8 februari 2018 vraag en aanbod in de dynamische verlichtingsmarkt samen in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch.


 

IO-Link-inductieve-coupler

De IO-Link-inductieve-coupler van Murrelektronik draagt als contactloze connector energie en bi-directionele IO-Link-communicatie over via een luchtspleet.

Behoud van identiteit na overname

De Velpse specialist op gebied van noodverlichting Famostar Emergency Lighting BV (Famostar) is eind vorige maand overgenomen door F W Thorpe Plc (Thorpe), producent van verlichting voor de professionele markt. De overname werd aan de kant van de verkopers begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

Camera-gebaseerd beveiligingssysteem tot 18 meter

Voor het op camera’s gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 voor afkantpersen van Pilz is nu een Long Range-variant verkrijgbaar: PSENvip Long Range; de eerste beveiligingsinrichting met een beveiligingszone
van maar liefst 18 meter.

Arbocatalogus ‘Schadelijk geluid’

De sociale partners van de installatie- en isolatiebranches hebben samen de Arbocatalogus ‘Schadelijk geluid’ opgesteld. Deze Arbocatalogus geeft inzicht in de risico’s van schadelijk geluid op de werkvloer én de mogelijkheden om deze risico’s te voorkomen of te beperken. Schadelijk geluid kan leiden tot slechthorendheid, oorsuizen, stress en lichamelijke klachten. Het belang van preventie van gehoorschade is daarom groot.

Aansluiting bij technische bedrijvengroep

Op 22 december jongstleden is Tradinco Instruments onderdeel geworden van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. ‘The Calibration Company’ Tradinco Instruments richt zich sinds haar oprichting in 1963 op kalibratie en sensoroplossingen, voornamelijk voor druk en temperatuur, voor de industriële markt.

TRMS multimeter met warmtebeeldcamera en Infrared Guided Measurement

De FLIR DM166 multimeter met warmtebeeldcamera en Infrared Guided Measurement heeft een warmtebeeldresolutie van 80 × 60, is voorzien van uitgebreide multimetertestfuncties en is zowel geschikt voor hoog- als laagspanningstoepassingen.

Uitbreiding assortiment noodverlichting

‘Series 2’ is een vernieuwd assortiment noodverlichting; ontworpen vanuit de wensen van de markt en voorzien van de nieuwste technieken.

Camera’s met certificaat voor ‘footprint’

De 2 megapixel vaste Wisenet XNB-6000-camera, XNO-6080R-bulletcamera, XND-6080R-domecamera en XNP-6370RH 37x PTZ-domecamera van Hanwha Techwin zijn erkend als milieuvriendelijke producten die de uitstoot van broeikasgassen en CO2 minimaliseren.

Hybride motorstarter voor I/O-Link

Nieuw in het productenprogramma Contactron hybride motorstarters van Phoenix Contact zijn de koppelbare varianten met I/O-Link-interface. Deze motorstarters maken een transparante communicatie mogelijk tussen veld- en besturingsniveau.

Nieuwe controlemethodiek moet brandrisico verkleinen

NTA 8220

Vanaf 1 januari 2018 is er een nieuwe standaard om de brandveiligheid van elektrische installaties te controleren. De controlemethodiek, NTA 8220, laat zien wat er gecontroleerd moet worden en hoe dat moet gebeuren. Kortsluiting veroorzaakt een aanzienlijk deel van de branden in bedrijfsgebouwen. Diverse verzekeraars stellen bij het afsluiten van een brandverzekering voortaan al een inspectie volgens NTA 8220 als voorwaarde.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 6 | november 2017

Elektropraktijk 6 | november 2017