Nieuws

Nieuwe Neozed-zekeringhouders

De nieuwe Neozed-zekeringhouders van Siemens – voor en in een- en driepolige uitvoering, met de afmetingen D01 en D02 – zijn gemaakt van hittebestendig kunststof en vervangen de bestaande Siemens-apparaten.

Nieuwe vestiging in Rotterdam, het hart van Nederlandse industrie
TIP

Naast de haven en de Maasvlakte zijn in Rotterdam veel industriële organisaties gevestigd. De vraag naar technisch personeel is groot in de regio. Daar komt ook de behoefte naar praktijkgerichte technische opleidingen uit voort. Door er een nieuwe vestiging te openen, voorziet ROVC per 1 januari 2018 in deze vraag. De eerste cursus start er op 15 januari 2018.

Klaar voor toekomst met smart lighting

Logistiek project in beeld gebracht met een viertal video’s

In het Brabantse Son is begin 2017 het eerste deel van het European Distribution Centre New Logic VI opgeleverd. Investeringen in duurzaamheid, intelligentie en comfort staan voor toekomstbestendig logistiek vastgoed.www.dokvast.com

Veiligheidsschakelmat

De PSENmat is een veiligheidsschakelmat met geïntegreerde schakelaarfunctionaliteit. Hierdoor is de veiligheidsschakelmat niet alleen geschikt voor de ruimtebewaking. PSENmat van Pilz is bovendien uitgerust met een bedieningsfunctie, die vooraf vrij in te stellen acties activeert. Dit wordt mogelijk gemaakt door een geïntegreerde virtuele schakelaar.

Sensorfamilie met LoRa-communicatie

De geheel nieuwe en zelf ontwikkelde sensorlijn met LoRa-communicatie van AE Sensors bestaat in 1e instantie uit een zestal typen sensoren welke allen standalone werken en draadloos kunnen worden uitgelezen.

Installatietester met unieke meetfunctie

De Megger MFT1800-serie installatietesters is uitgebreid met een nieuw model: De MFT1845. Net als de andere modellen in deze serie is het multifunctionele instrument geschikt voor het testen van elektrische installaties volgens NEN3140.

KNX-voedingen

De drie nieuwe KNX-voedingen van Theben zijn leverbaar in 160, 320 en 640 mA en voeden KNX-lijnen via de KNX-uitgang met geïntegreerde smoorspoel.

Drie manieren waarop 4PPoE bijdraagt aan duurzaam ondernemerschap

Het streven naar een meer duurzame bedrijfsvoering staat bij veel organisaties hoog op de agenda. De nieuw generatie 4-pair Power over Ethernet (4PPoE), die naar verwachting begin 2018 beschikbaar komt, kan hier op verschillende manieren een bijdrage aan leveren.

In hoogte verstelbare draagbuis

Draagarmsystemen worden overal gebruikt waar bedieningsapparaten of -terminals voor het bedienen van de machine flexibel moeten worden gepositioneerd. Om de bedieningsterminal nauwkeurig aan de lengte van de bediener aan te passen en op die manier de ergonomie te verhogen, biedt Rittal nu de in hoogte verstelbare draagbuis voor zijn draagarmsystemen CP.

Gecertificeerde UL Style Temperatuur upgrade
ADVERTORIAL

HELUKABEL Servo- en feedbackkabels voldoen aan 90°C UL Style • Temperatuurstabiliteit van meer dan 30.000 uur bevestigd

Raamovereenkomst voor verduurzamingsopgave

Ballast Nedam en Rexel Nederland BV hebben onlangs een raamovereenkomst met elkaar gesloten. De organisaties slaan de handen ineen om hiermee een bijdrage te leveren aan de verduurzamingsopgave waar Nederland voor staat.

Sporthalarmaturen

Met de SPSO-PB voor sporthallen, tennishallen en gymzalen breidt Norton haar assortiment professionele LED-lichtoplossing uit.
De SPSO-PB is een breedstralend opbouwarmatuur met geïntegreerde LED en is voorzien van de speciale Norton lenstechnologie die zorgt voor een optimale lichtverdeling.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 6 | november 2017

Elektropraktijk 6 | november 2017