Nieuws

Samenwerken aan volgende stap in modulair bouwen

Bij het ontwerpen van een nieuwe woning kunnen bouwers grofweg twee keuzes maken: aan de ene kant de bouw van een standaardwoning, die weinig keuzevrijheid biedt, maar kostentechnisch wel interessant is en aan de andere kant de ‘unieke’ woning, waarbij iedere keuze op de specifieke bouwlocatie wordt afgestemd, maar waar bouwers steeds opnieuw het wiel uit moeten vinden. De Inno Concept Bouwen (ICB) keten werkt samen met partners Eaton Industries, Löwik Installatietechniek, Faay en VBI aan een modulair woningconcept dat deze twee stromingen combineert.

Meedoen aan het NEN normalisatieplatform Smart Grid

In 2017 heeft NEN het normalisatieplatform voor Smart Grid opgezet. Op Europees niveau worden de activiteiten gevolgd van de ‘Coordination Group on Smart Energy Grids’ (CGSEG) en internationaal wordt de IEC ‘System Committee Smart Energy’ (SyC Smart Energy) gevolgd. Leden van het platform krijgen toegang tot de documenten van beide commissies. Ook kan namens het platform input worden geleverd op de Europese en internationale documenten die worden ontwikkeld. Meedoen aan dit platform is mogelijk.

Fijnstofsensor voor klimaatbewaking van binnenruimten

De nieuwe fijnstofsensor voor gebouwen van Siemens kan worden gebruikt voor de bewaking en visualisering van fijnstofbelasting en kan worden geïntegreerd in gebouwbeheersystemen.

Solar Solutions Int de vakbeurs voor zonne-energie

175 exposanten - 20.000 m2 – 80 kennis-sessies en workshops

Compleet aanbod op Solar Solutions
Nieuwe producten, nieuwe markten, nieuwe aanbieders; de ontwikkelingen in de zonne-energie sector gaan razendsnel. Solar Solutions Int. geeft als grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux al zes jaar lang een kraakhelder overzicht van de nieuwste producten en innovaties. Alle toonaangevende fabrikanten en leveranciers zijn op de beurs aanwezig. Een op de praktijk gericht workshop & trainingen programma maakt het aanbod compleet.

Groothandels gaan voor duurzaam

Sterk groeiend assortiment duurzame producten

Het gonst al jaren in Nederland dat verduurzaming dé business case is voor de installatiesector. Tijd om eens bij te praten met enkele grote spelers in het groothandelskanaal. Hoe zien zij duurzame producten? Wat loopt hard en wat minder? Wat zijn vragen van de installateur? Waar liggen de kansen?

Lichtoplossingen voor het kantoor van de toekomst

Oplossingen voor digitalisering op Light + Building 2018

Onder het motto ‘Leading the Change’ presenteert Trilux dit jaar lichtoplossingen voor het kantoor van de toekomst. Verlichtingsconcepten op basis van welzijn op de werkplek zijn daarbij de standaard. Human Centric Lighting (HCL) stelt de behoeften van de gebruiker centraal en speelt daarbij de positieve effecten van licht uit. Daarnaast presenteert het bedrijf zich als een project- en servicepartner.

Industriële PC’s

iBase heeft zijn Box PC-programma op dermate wijze ontwikkeld, dat ze snel kunnen inspelen op de behoefte van de gebruikers. Klanten vinden bij HPS oplossingen die naadloos aansluiten bij hun technische wensen. Dit is onder andere mogelijk vanwege de modulaire opbouw van de productfamilies van iBase.

Blij met start Klimaatakkoord

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie is blij met het startschot dat minister Wiebes onlangs gaf voor het Klimaatakkoord. Hij stuurde namens de ministeries van EZK, BZK, I&W en LNV een brief naar de Kamer over het proces dat gaat leiden tot het Klimaatakkoord.

Twee Nederlandse KNX-projecten genomineerd

…voor internationale KNX Award

Op 20 maart, tijdens het KNX Top Event in Frankfurt, worden de tweejaarlijkse, internationale KNX Awards uitgereikt. Onder andere twee Nederlandse projecten – de woning van een ALS-patiënt met KNX en stembediening, en de volledig KNX-bestuurde Energy Academy in Groningen – maken kans op deze award. De twee Nederlandse projecten behoren in hun categorie, respectievelijk ‘Specials’ en ‘Energy Efficiency’, tot de genomineerden. Bovendien kan het publiek op deze projecten stemmen voor de categorie People’s Choice Award.

Twaalf nieuwe I/O-modules

WAGO breidt het XTR-portfolio met twaalf nieuwe I/O-modules uit. XTR: achter deze drie letters gaat het I/O-systeem voor extreme toepassingen met zeer strenge eisen aan tril- en spanningsvastheid, temperatuurbestendigheid én EMC-bestendigheid schuil.

Elektrotechniek 2018 in het teken van de nieuwe E-installateur

E-installateurs hebben iets langer dan gebruikelijk moeten wachten op hun tweejaarlijkse vakbeurs Elektrotechniek. Jaarbeurs is bezig geweest een nieuw concept te ontwikkelen dat beter aansluit bij de behoeftes van bezoeker en de ontwikkelingen in de markt.

Schakelkastmodules verbinden signalen met besturing

De installatieoplossing MASI, het AS-interfacesysteem van Murrelektronik, maakt eenvoudige verbinding van I/O-signalen met het bovenliggende besturingssysteem mogelijk. MASI levert flexibele installatieconcepten voor in de schakelkast en in het veld, zonder daarbij gebonden te zijn aan een starre topologie.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 1 | februari 2018

Elektropraktijk 1 | februari 2018