Nieuws

Digital Enterprise Industry-oplossing voor industriële machines

Advanced Machine Engineering stroomlijnt complex proces van machinebouwen

Siemens presenteert een nieuwe oplossing voor de industriële machine-industrie; Advanced Machine Engineering. De oplossing helpt machinefabrikanten bij de uitdagingen die zij hebben door de toenemende productcomplexiteit en de vraag naar snelle leveringstijden.

M12-T-verdelers voor Profibus

De nieuwe M12-T-verdelers – voor gegevensoverdracht via Profibus – zijn 360° afgeschermd en zorgen voor een betrouwbare overdracht en verdeling van uw data. Met deze verdelers van Phoenix Contact zijn hoge overdrachtssnelheden tot 12 MBit/s mogelijk.

Versterking Benelux-team

Met twee business development managers heeft MOBOTIX het Benelux-team versterkt. Sinds 1 november is Taco Tjalkens commercieel verantwoordelijk voor Nederland en Tim De Craene voor België en Luxemburg. Beiden worden vanuit het hoofdkantoor ondersteund door de eveneens nieuw aangestelde inside sales manager Katariina Hall. Dit commerciële Benelux-team wordt ondersteund door de ervaren technical support engineer Luc Verbeurgt en rapporteert aan Jan Sanders, vice-president sales Europe van MOBOTIX AG.

Cloud Data Control

Naast de IoT-controllers PFC100 en PFC200 breidt WAGO het digitale portfolio uit met de nieuwe WAGO Cloud Data Control. Hiermee wordt voorzien in een oplossing die de schakel vormt tussen elementen van de werkelijke en de digitale wereld.

PLC-systeem gemakkelijk, veilig en kostenefficiënt moderniseren

Schneider Electric lanceert een nieuwe service die machinebouwers en OEM’ers helpt hun PLC-systeem gemakkelijk, veilig en kostenefficiënt te moderniseren.

Elektro Vakbeurs 2017 in de startblokken

In totaal nemen 173 exposanten deel aan Elektro Vakbeurs op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 december in Evenementenhal Hardenberg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar. In aanloop naar de vakbeurs rolde de organisatie haar nieuwe concept ‘Thuiskomen’ uit met de focus op beleving. Dit concept wordt zichtbaar op de beursvloer, evenals vier inspiratiepleinen: ‘Security’, ‘Industry’, ‘Living’ en ‘Energy’.

  Gratis naar de Elektro Vakbeurs?    KLIK HIER     en gebruik deze code: 61700025719  

Multitask-fotocel met lichtlooptijdtechnologie

De fotocel WTT2SL is slechts een vingertop groot – 7,7 × 27,5 × 13,5 mm – en heeft een detectiebereik tot 800 mm. Dankzij de toepassing van lichtlooptijdtechnologie biedt SICK een fotocel die maximale detectiekracht combineert met minimale installatieruimte.

UPS-module voor machines

De UPS-module Emparro ACCUcontrol van Murrelektronik, de uitbreiding van het krachtige Emparro-stroomvoorzieningssysteem, zorgt ervoor dat machines blijven draaien, door tijdens stroomuitval naadloos om te schakelen op accu-noodvoeding.

Controls Product of the Year

Encelium Wireless, het draadloze lichtmanagementsysteem van Osram overtuigde de jury van de Lux Awards van dit jaar als ‘flexibel en krachtig draadloos stuursysteem’. Dat heeft de prijs opgeleverd voor beste product in de categorie “Controls Product of the Year” (stuurproduct van het jaar).

Fedet mede-eigenaar van 2BA

Fedet is mede-eigenaar en bestuurder geworden van 2BA, de neutrale datapool van handels- en productgegevens in de installatiebranche. Tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging ondertekenden Rob van Veen en Theo Harzing, voorzitter respectievelijk vicevoorzitter van Fedet, de overeenkomst met Martin Kreijenbroek en Jan Al, directeur respectievelijk voorzitter RvC van 2BA. Namens de Fedet zal Rob van Veen plaatsnemen in de RvC van 2BA.

PowerloQ: de nieuwste generatie bundelband

MEPAC ontwikkelde de nieuwe PowerloQ® bundelband als reactie op de marktvraag naar innovatieve producten met een tastbare bijdrage aan milieubescherming. Het innovatieve ontwerp zorgt voor een flexibelere, lichtere en sterkere bundelband terwijl er minder ruw materiaal wordt gebruikt tijdens de productie.

ABB 125 jaar in Nederland

2017 is bijna ten einde en het was een prachtig feestjaar voor ABB Nederland, waarin ons 125-jarig bestaan uitgebreid wordt gevierd. Omdat we niet willen vergeten welke prachtige en innovatieve projecten ABB in Nederland heeft gerealiseerd, zijn de hoogtepunten in deze video op een rijtje gezet.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 6 | november 2017

Elektropraktijk 6 | november 2017