Nieuws

De mens voorop op Kennisplein

…tijdens Building Holland 2018

Techniek is over het algemeen al lang niet meer de belemmerende factor in het verduurzamen van Nederland. Wensen van de mens in het gebruik en het ontwerp van apparaten en installaties staan voorop om serieuze stappen naar duurzaamheid te zetten. Op het TVVL Kennisplein tijdens Building Holland 2018 laten TVVL Kennispartners en bedrijfsleden vanuit dit thema zien hoe samenwerking in een sterk veranderende markt de stuwende kracht voor innovatie is.

Installateur heeft grote invloed op energieprestatie van gebouw

Beperkte invloed op materiaalprestatie

Hoe duurzaam is een gebouw? Investeerders, opdrachtgevers, bouwers en gebruikers hebben allemaal hun eigen idee over duurzaam (ver)bouwen. Dat maakt het lastig om goede afspraken te maken met de bouwende partijen. De Nationale Milieudatabase (NMD) van Stichting Bouwkwaliteit biedt enigszins houvast op het gebied van materialen. BREEAM en LEED bepalen de duurzaamheidsprestatie en kijken naar het totale plaatje: materialen, energie en welzijn van de gebruiker.

Nieuw verlichtingssysteem voor Sint-Pietersbasiliek krijgt vorm

Eerste verlichtingstests: verlichting van koepels tien maal helderder dan voorheen

De installatie van het nieuwe LED verlichtingssysteem voor de grootste kerk ter wereld is in de eindfase beland: de verlichtingsberekeningen en -simulaties zijn met succes afgerond. Het LED verlichtingssysteem in de basiliek is op vele gebieden getest en alle betrokkenen zijn zeer verheugd over de resultaten. Uit de tests blijkt dat het verlichtingsniveau van de koepels tien maal helderder is dan voorheen. Het nieuwe systeem met indirecte verlichting rekent ook af met de storende slagschaduwen over de inscriptie in de muur onder de deklijsten van de basiliek.

Whitepaper over warmtebeeldcamera’s

Kosten- en tijdbesparende tool

De aanschaf van een warmtebeeldcamera is vaak een flinke investering. Daarom is het belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn over de verschillende mogelijkheden, de functies en de diverse modellen. Welke warmtebeeldcamera is het meest geschikt voor uw toepassing? Conrad hoopt u met een whitepaper op weg te helpen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Confectioneerbare M12-connectoren

De confectioneerbare M12-connectoren van Phoenix Contact zijn nu uitgevoerd met push-in-aansluittechniek. Massieve aders en aders met adereind-hulzen kunnen eenvoudig en zonder gereedschap worden aangesloten door ze direct in te steken.

Veilig alternatief voor oliehoudende vermogensschakelaars

Oliehoudende vermogensschakelaars in hoogspanningsinstallaties zijn milieuonvriendelijk en hebben een hoger risico op brandgevaar.

Energieopslagsysteem voor Belgische netbeheerder

Het logistieke centrum van Eandis in het Belgische Lokeren krijgt een slim energieopslagsysteem en zal het systeem inzetten om het eigen verbruik van de energieopwekking via zonnepanelen op haar dak te optimaliseren. Het opslagsysteem van leverancier Alfen, genaamd ‘TheBattery’, zal bijdragen aan de ambitie van Eandis om haar distributiecentrum duurzaam en energieneutraal te maken.

Verkoop van zonnepanelen in de lift

Vanwege discussie over afhankelijkheid van gas

Gedurende de afgelopen maanden ziet Solarwatt een sterk toenemende vraag naar zonnepanelen. Volgens het bedrijf steeg de verkoop ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 50 procent. “Een positieve en logische ontwikkeling”, zegt Erik de Leeuw, algemeen directeur van Solarwatt Benelux, die wijst op de discussie over de gaswinning.

Nieuw instapmodel voor lijn geavanceerde warmtebeeldcamera’s

De FLIR E53 is de nieuwste toevoeging aan de Exx-Series van geavanceerde warmtebeeldcamera’s voor elektrische, mechanische en bouwtechnische toepassingen.

1 graad minder, 6% energiebesparing
ADVERTORIAL

Efficiënt verwarmen met Busch-free@home®

Nieuw in het assortiment zijn de draadloze radiatorthermostaten Basic en Comfort. Dankzij deze slimme radiotorventielen is het mogelijk om de verwarming in iedere ruimte afzonderlijk te regelen en bijvoorbeeld via een tijdprofiel te sturen. En dat heeft voordelen.

Aansluitgemak van Südkabel
ADVERTORIAL

Nieuwe aansluitstekers van Südkabel GmbH, opgebouwd uit een enkele componenten waardoor de montage eenvoudig is en de leveringsbetrouwbaarheid groot.

Nu inschrijven voor Go Green in the City 2018

Onlangs heeft Schneider Electric aangekondigd dat studenten business en engineering zich vanaf nu kunnen inschrijven voor de jaarlijkse studentenwedstijd ‘Go Green in the City’. Het doel van de competitie is om innovatieve oplossingen te vinden voor slimmere en meer energie-efficiënte steden.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 1 | februari 2018

Elektropraktijk 1 | februari 2018