Nieuws

Nieuwe CEO voor lichtbedrijf

De Raad van Commissarissen van LEDVANCE GmbH heeft Jacob C. Tarn benoemd als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur en nieuwe CEO van LEDVANCE. Dr. Tarn zal zich richten op het versnellen van de transformatie van het bedrijf van een traditionele lampenfabrikant in een toonaangevend, innovatief gedreven, LED-verlichtingsbedrijf. Dr. Tarn zal het bedrijf leiden vanuit het hoofdkantoor in Garching, Duitsland.

Doelen Energieakkoord binnen bereik, tijdspad is kritisch

Maximale inzet nodig om doelen te halen

Alle doelen van het Energieakkoord zijn weer binnen bereik. Daarvoor is een pakket aanvullende maatregelen afgesproken om extra energie te besparen en de productie van duurzame energie te versnellen. De tijd om het te realiseren is beperkt en daarmee een kritische factor. Daarom worden de afspraken de komende twee jaar intensief gemonitord. Dit is nodig om het tempo erin te houden.

Grens tussen lamp en armatuur vervaagd

Verlichting is meer dan alleen het simpelweg verlichten van een ruimte – de juiste lamp geeft een kamer warmte, comfort en stijl. De nieuwe Sylvania ToLEDo Radiance verandert de complete uitstraling van een kamer met één druk op de knop.

100% duurzame warmte- en koude voor bestaande gebouwen

Een uniek project

Zes partijen hebben een intentieverklaring ondertekend voor een haalbaarheidsonderzoek van een unieke duurzame warmte- en koude voorziening in de wijk Vredenburg in Arnhem. Het gaat om een nieuw concept: een op afstand geplaatst collectief bronnensysteem voor meerdere bestaande gebouwen met aanvullende warmtewinning uit oppervlaktewater. Daarmee is het mogelijk om duurzame warmte- en koude te leveren op plekken waar een boringvrije zone is.

Energiebeheersysteem

Weten wat we verbruiken of, zoals de bekende slogan luidt, meten is weten, is een essentiële eerste stap. Supervisie, vooral de controle op afstand van de schakel- en verdeelinrichting, is de tweede en nog belangrijkere actie.

Samenwerking stimuleert ontwikkeling innovatieve LED-oplossingen

Telerex, distributeur van professionele elektronica, kondigt een strategische samenwerking aan met Berg Hybrid Circuits BV. De twee bedrijven trekken gezamenlijk op in de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve LED-oplossingen. Daarnaast treedt Telerex op als distributeur voor het LED-portfolio van Berg Hybrid Circuits.

Bedrijven niet voorbereid op New Energy Economy

Onderzoek van Schneider Electric onder 236 organisaties van over de hele wereld toont aan dat de meeste bedrijven zich voorbereid voelen op een gedecentraliseerde, schone en digitale toekomst. Maar ze nemen nog niet de stappen die daadwerkelijk nodig zijn om energie- en duurzaamheidsprogramma’s te optimaliseren en integreren. Een reden hiervoor is dat de meeste bedrijven nog steeds vrij conventioneel aankijken tegen energiebeheer en klimaatmanagement. Daarnaast werken afdelingen nog niet goed met elkaar samen en wordt data inefficiënt verzameld.

Schroefverdeelblokken

Met de nieuwe schroefverdeelblokken SVBKA en SVBA is een potentiaal- en kabelverdeling mogelijk zonder extra benodigdheden in een zéér compacte bouwvorm.

Nieuwe generatie boxen voor bedrijfsvoertuig

Sortimo lanceert een nieuwe generatie binnen de L-BOXX productfamilie. De ‘G’ die elke L-BOXX voortaan aan zijn naam toevoegt, kenmerkt het nieuwe ontwerp in de trendkleur cool grey.

Bijeenkomst ‘Secundaire grondstoffen voor de circulaire economie’

Wat is nodig om tot hoogwaardige verwerking van (gescheiden) ingezameld afval te komen? NEN wil met alle betrokkenen uit de wereld van inzameling, recycling en verwerking van afval in gesprek over afspraken die nodig zijn om de transitie naar een circulaire economie te gaan maken. NEN organiseert op dinsdag 27 maart in Delft een bijeenkomst ‘Secundaire grondstoffen voor de circulaire economie’.

Schietbare klembeugel

Om te kunnen voldoen aan de nieuwe normen rondom stofvrij werken kan met de nieuwe klembeugel KBS van Mepac snel en stofvrij worden geïnstalleerd.

Cursus ‘Decentrale IP67 installatietechniek’

Murrelektronik heeft in samenwerking met het Radius College in Breda een scholingsprogramma laten ontwikkelen over ‘Decentrale IP67 Installatietechniek’. Dit programma wordt bij scholen / opleidingsinstituten aangeboden om leerlingen / cursisten bekend en vertrouwd te maken met alle voordelen en mogelijkheden die decentrale IP67 IO-veldbus techniek biedt.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 1 | februari 2018

Elektropraktijk 1 | februari 2018