Nieuws

Bewegingsmelders met compacte, sterke behuizing

De nieuwe theLuxa R bewegingsmelders van Theben zijn geschikt voor vrij toegankelijke plaatsen zoals schoolpleinen, sportvelden en parkeergarages, openbare plaatsen en sociale inrichtingen.

Bedrijfsonderdeel Smart Energy voor duurzame energieprojecten

TBI-onderneming Croonwolter&dros draagt al jaren bij aan de energietransitie en vindt het belangrijk een actieve maatschappelijk rol in te nemen. Om dit verder kracht bij te zetten is een nieuw bedrijfsonderdeel ‘Croonwolter&dros Smart Energy’ opgericht waarin duurzame energieprojecten worden ondergebracht die de onderneming zelf ontwikkelt, financiert, realiseert en exploiteert.

‘Best of Industriepreis 2017’

De TopSystem dakdrager van Sortimo won recent de award “Best Of Industriepreis 2017”, een prijs die in Duitsland jaarlijks wordt uitgereikt aan geavanceerde industriële producten en oplossingen.

Lichtplanning met een uitdaging voor Hogeschool Neubrandenburg

Krachtige downlights voor een efficiënt lichtconcept

Bij onderwijsgebouwen staat de lichtplanning voor de uitdaging om hoge, veel gebruikte ruimten energiezuinig te verlichten. Onderhoudsarme LED-lichtwerktuigen met een gering stroomverbruik bieden daarvoor de kant-en-klare oplossing. Dat is ook het geval in de gemoderniseerde collegezalen van de Hogeschool Neubrandenburg die met de nieuwe generatie Quintessence downlights van ERCO worden verlicht.

RFID actuator met één montagegat

Veiligheidssensoren van EUCHNER zijn er in vele uitvoeringen met ronde antennes en met staafantennes. Deze actuator werkt alleen samen met een bijpassende sensor met een ronde antenne.

German Brand Award 2018 & Focus Open Silver 2017

Inmiddels zijn er al vier design awards toegekend aan de Wiha Magazijnbithouder LiftUp 26one. In oktober 2017 gingen zowel de German Brand Award 2018 als de Focus Open Silver 2017 naar de handgereedschapfabrikant uit het Zwarte Woud voor haar productinnovatie, die maar liefst 26 schroefklussen in één gereedschap verenigt.

Compacte instrumenten voor het meten en bewaken van sterkstroomnetwerken

Het meetgedeelte van de instrumenten uit de SINEAX AM serie van Camille Bauer Metrawatt kunnen meer dan 1500 meetparameters detecteren waarmee de netvoedingsstatus, het energieverbruik en de netkwaliteit kunnen worden bepaald.

Smart Homes & Intelligent Buildings geslaagd

Beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed-, bouw- en installatiewereld werden woensdag 15 november volledig bijgepraat over de kansen van smart technology in de gebouwde omgeving tijdens Smart Homes & Intelligent Buildings in de Jaarbeurs in Utrecht. Er was veel belangstelling rondom slimme woningen en gebouwen en de verschillende sessies over huisbesturing, standaardisatie en protocollen, energiebesparing en het toepassen van gelijkstroom werden dan ook in groten getale bezocht. De organisatie lag in handen van Jaarbeurs en Smart Homes.

Adresseerbare brandmeldoplossing

Het Expera brandmeldsysteem is een adresseerbare brandmeldoplossing die standaard ontruimingsalarm, volgend alarm en doormelding biedt. Het plug-and-play systeem van Hertek is eenvoudig te installeren en zonder voorkennis automatisch programmeerbaar.

German Design Award 2018 voor Qanteon

Met haar gebouwbeheersysteem Qanteon heeft Kieback&Peter de German Design Award 2018 gewonnen. Vorig viel het bedrijf al in de prijzen met de UX Design Award, ontvangen wegens het holistische design, dat de gebruiker en zijn ervaring centraal stelt. Kieback&Peter wint de German Design Award wegens het uitstekende design en de intuïtieve bediening, zodat iedereen de software eenvoudig en effectief kan bedienen.

Eindejaarsfeestje voor de installateur

Elektro Vakbeurs Hardenberg

Zo’n 180 exposanten hebben zich ingeschreven voor Elektro Vakbeurs 2017. De negentiende editie van dit evenement vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 december in Evenementenhal Hardenberg. “We zetten in op het thuiskom-idee. De beurs is gemoedelijk, herkenbaar en laagdrempelig. Dat is waar we ‘Hardenberg’ graag mee positioneren”, aldus Vincent Bilanovic, manager Events bij de beursorganisatie.

  Gratis naar de Elektro Vakbeurs?    KLIK HIER     en gebruik deze code: 61700025719  

Verbeterde tussenklem

Bij het vervangen van een zonnepaneel, een power-optimizer of een micro-omvormer is het handig wanneer de tussenklem na het losdraaien snel en eenvoudig kan worden teruggeplaatst.

Agenda

TIP!

Evenementen

Laatste Uitgave

Elektropraktijk 6 | november 2017

Elektropraktijk 6 | november 2017